Cursus programma Aanmelden Dans opleidingen Dans uitvoerend Activiteiten Cultuur educatie

bewust_haarlem
Ronja Metten


JRonja Metten


Docent klassiek ballet, modern, jazz, musical, peuter-, kleuter- en kinderdans


Mijn passie voor dans heb ik pas vrij laat ontdekt, maar ik heb wel altijd op het podium gestaan met theaterproducties. Toen ik erachter kwam dat ik echt iets met dansen wilde gaan doen, ben ik de vooropleiding bij Danshuis Haarlem gaan doen. Daar heb ik me een jaar lang volledig op het dansen gestort. Met succes! Want ik werd aangenomen op de dansopleiding Nova College Dans in Haarlem, waar ik werd opgeleid tot danser en tot dansdocent.

Ik heb altijd affiniteit met kinderen en jongeren gehad, ik heb dan ook altijd les willen geven. En lesgeven in dansen is, naar mijn idee, het prachtigste wat er is. Ik wil overbrengen op mijn leerlingen wat ik zelf heb ervaren in de dans, namelijk het helemaal jezelf zijn. Het voelen dat je alle negatieve energie weg kan dansen, en uiteindelijk een fantastisch voldaan gevoel overhouden. Als mijn leerlingen plezier hebben, dan geniet ik daar weer van.

Ik hou ervan om mijn twee passies te combineren, dans en theater. Door expressie te leggen in de bewegingen die je maakt, gaat de dans meer spreken. Maar uitstraling is niet alles, dans moet je ook van binnen voelen en het gaat natuurlijk ook over techniek. Deze combinatie - uitstraling, inleving en techniek - maakt dans een prachtige kunstvorm die ik wil delen met mijn leerlingen.


Terug

  • facebook-icon linkedin-icon


Agenda


Nieuws


engelse vlag English